Hvis man elsker at tage på skiferie, så bør man mindst én gang i livet rejse til Østrig på ferie, da landets centrale og vestlige del hovedsageligt lever af ski turisme. Her finder man masser af gode skisportssteder, hvor man som turist kan nyde mange spændende adrenalinpumpende oplevelser. Der findes en del forskellige turistdestinationer til skiferier, så det kan være svært at vælge, men man bør overveje skisportsstedet Ischgl, idet man her virkelig kan nyde en vellykket skitur blandt stedets store udvalg af oplevelser.

Hvorfor skal man holde skiferie i Ischgl?

Ischgl er bade en moderne skisportsby men også en charmerende Østrigsk landsby, og den ideelle beliggenhed i 1400 meters højde giver gode vilkår for både en storslået udsigt men også muligheder for at stå på ski på de mange pister i området. Ischgl ligger midt i Paznaundalen, og stedet er omgivet af Silvrettabjergene, så her er rige muligheder for at dyrke alle former for skisport.

Faktisk er Ischgl et af Østrigs mest eftertragtede skisportssteder, og man bør virkelig opleve stedets unikke charme. Der kommer mange freeriders og snowboardere hertil, hvilket måske skyldes stedets kæmpestore funpark med mere end 35 elementer samt en half-pipe på hele 90 meter.

World Cuppen for snowboardere afholdes her hvert eneste år. Med ny teknologi kan man komme rundt i form af et underjordisk rullende fortov, og der findes tre skilifte med kabiner, så man kan komme op i mere end 2.300 meters højde. Der er altid sne i området, så man kommer aldrig forgæves hertil. Turisterne kan samtidig tage på en smuk smuttur til det toldfrie Samnaum i Schweiz, da man her kan gore nogle virkelig gode indkøb af dyre mærkevareprodukter.

Når den lange dag i sneen er overstået, så kan man heldigvis nyde den berømte afterski her, som består af dans på bordene iført skistøvler, så der er lokal stemning overalt. Man kan i øvrigt også slappe af på Silvretta Sportcenter, da her findes mange sportsaktiviteter såsom badeland, keglebane, billard samt andre former for underholdning.

Hvordan kommer man til Ischgl?

Det er muligt at tage flyet til Innsbruck, men så skal man jo videre til Ischgl med taxi eller bus, så derfor vælger mange at tage bilen hertil, og på den måde kan man jo også besøge andre steder på turen og få endnu flere oplevelser med hjem. Man kan nemt køre hertil, da der er gode veje fra Danmark, idet man jo tager motorvejen ned gennem Tyskland til Friedrichshafen via storbyerne Hamborg, Hannover, Würzburg og Ulm.

Man skal ikke køre helt ind til Friedrichshafen, idet man skal blive på hovedvej 96 fra Memmingen, hvorefter man kører til Lindau og Bregenz, der jo ligger tæt på Friedrichshafen. Fra Bregenz fortsætter man ligeud ad rute E60 mod Feldkirch, og her følger man vejen til venstre mod Skt. Anton og Ischgl ad rute 190 samt S16. Hvis man vil være sikker på at have booket en god indkvartering i forvejen, så kan dette nemt gøres på Sunwebs hjemmeside, da de leverer kør-selv-skiferier til Ischgl, og man får endda liftkort med i prisen.