Norge er et glimrende sted at tage på vinterferie, især hvis man er vild med at boltre sig i sneen. Tæt på hovedstaden Oslo ligger der jo masser af gode skisportsområder, hvor man kan løbe på ski sammen med hele sin familie. Der er desværre bare en ret lang køretur til Oslo, og de fleste vil jo gerne have bilen med på skiferien. Heldigvis findes der et godt alternativ til den lange køretur op gennem Sverige, idet du bare kan tage med Oslofærgen sammen med din kør selv skiferie. Hvis du bor i den nordlige del af Jylland, så kan det måske bedre betale sig at tage færgeoverfarten fra enten Frederikshavn eller Hirtshals.

Hvilke faciliteter er der ombord på Oslofærgen?

Overfarten med DFDS færgen mellem de to hovedstæder København og Oslo tager omkring 18 timer i alt, men turen føles alligevel som en miniferie. Afgang fra København er nemlig om eftermiddagen, således man ankommer om morgenen i Oslo. Her kan man så køre bilen af færgen og sætte kursen mod Oslo eller de nærmeste skisportssteder i Norge og Sverige. Overfarten med færgen er ren luksus, således man møder op mæt, afslappet og udhvilet, idet man jo har haft egen kahyt på færgen. Du kan naturligvis nyde alle færgens mange luksuriøse tilbud og faciliteter såsom:

  • Pool og spa.
  • Wellness behandlinger herunder manicure og ansigt.
  • Legepladser til børn.
  • Spillemaskiner.
  • Internet.
  • Restauranter og caféer.
  • Fitness center.
  • Toldfri shopping.
  • Frisk havluft og en rigtig flot udsigt.
  • Kasino, barer og natklubber.

Skiferie i Norge

Det er derfor både nemmere, hyggeligere og billigere at tage Oslofærgen op til Norge for at stå på ski, frem for at køre den lange vej op igennem Sverige, og så kommer du jo også forbi Oslo, hvor du kan tage familien med på shoppingtur i handelsgaden Karl Johan og se andre seværdigheder i Oslo. Du kan booke en skihytte i de mange skisportssteder i Norge, og her findes der masser af grønne og sorte pister, langrends- og turskiløjper i kilometervis samt nogle af Europas bedste snowboardparker.

Her kan du kort sagt stå på ski dagen lang og endda også om aftenen, idet visse steder har mulighed for aftenskiløb med lysløjper. Norge er faktisk danskernes foretrukne land, når det gælder skiferie. De norske fjelde byder på noget for enhver, og selvom her findes mange stejle skråninger til de erfarne skiløbere, så er her også masser af børnebakker. Du kan nemt invitere børnene med på en skiferie, da de kan nyde de mange andre børnevenlige aktiviteter end skiløb såsom kanefart, skiskole og hundeslædekørsel.

De mest besøgte skisportssteder er Hemsedal, Hafjell og Geilo, der har sne fra november og frem til maj. Områderne omkring Lillehammer er især kendt for at have afholdt de Olympiske Vinterlege i 1994.