Sommerhuse er ideelle til afslapning og afholdelse af ferie, idet de ofte er placeret i nærheden af strand, skov og natur langt væk fra storbyens larm og jag, så man kan slappe af i hyggelige omgivelser.

Danmark har masser af sommerhuse langs alle kysterne, og sommerhusenes lejepriser er relativt billige især uden for sæsonerne, og mange tager også i sommerhus både om foråret, sommeren og efteråret, og visse fejrer endda jul og nytår i sommerhus.

Hvis man rejser til Tyskland, Sverige eller andre lande i Europa, så vil man også her kunne finde gode sommerhuse i alle prislejer med forskellige beliggenheder og faciliteter. Hvis man har en opsparing i banken får man ikke mange renter, og så kunne det måske bedre svare sig at investere i et sommerhus, idet man kan forvente prisstigninger over en årrække, samt man kan holde gratis ferier for sig selv og andre i familien, og andre udlejer endda deres sommerhus, så det giver en ekstra indkomst.

 

Aktiviteter i sommerhuset

Ikke alle mennesker bryder sig om ferie i sommerhus, men de fleste elsker det, da man netop kan slappe af i komfortable omgivelser, og der plejer også at være masser af attraktioner og tilbud til børn og unge, så de ikke keder sig i ferien.

Der findes ofte campingpladser, indkøbscentre, legeland, badeland og mange andre attraktioner i nærheden af de fleste sommerhusområder i Danmark. Et sommerhus kan blive familiens andet hjem, idet man her kan se TV, lave mad, grille bøffer udendørs, tjekke mails, dyrke hobby i haven, gå på opdagelse i naturen, og det vigtigste er naturligvis, man er sammen som en familie og hygger sig i hinandens selskab.

Man kommer nemmere ind på livet af hinanden, og man kan spille spil indendørs og udendørs, og man kan også tage til stranden og bade samt møde naboer og andre feriegæster.

 

Eksempler på aktiviteter i sommerlandet

De fleste ankommer i bil til sommerhuset, og så er det jo nærliggende at køre sammen til de nærmeste attraktioner og have en sjov dag sammen, hvorefter man til sidst tager hjem igen til sommerhuset.

Rundt om i Danmark ligger der masser af forlystelsesparker, zoo, legeland, tivoli, bowlingcentre, spillecaféer mm, og de voksne synes nok også godt om at gå ture i naturen med hunden, cykle mountainbiking, dyrke lystfiskeri, prøve vandsportsaktiviteter, komme i fitnesscenteret, besøge sommerens festivaler, lokalområdets museer eller blot få tid til at læse et par medbragte bøger i ro og mag.

Billede: Tommie Hansen

Billede: Jason Cartwright