Sverige er vores naboland, men det er samtidig et enormt smukt land med en meget anderledes natur sammenlignet med Danmark. Og man skal altså ikke køre ret langt over grænsen, før man møder de storslåede svenske søer omringet af eventyrindbydende skove.

Så hvis du er på udkig efter et sommerhus ophold, kunne det måske være en idé at leje et sommerhus i Sverige, hvis du samtidig gerne vil se noget nyt.

Hvad kan man lave i nærheden af Småland?

 1. Kalmar Slott
  Med eventyrtårne, en rendebro og hemmelige passager, har Kalmar Slott alt, hvad et rigtigt slot skal have. Denne kraftfulde renæssancebygning var engang den vigtigste i Sverige, hvorfor det bestemt kan anbefales at gå på opdagelse her.
 2. Historiske bygninger
  Turistkontoret har en byvandringsbrochure, der fører dig rundt blandet de bedste af Västerviks smukke gamle bygninger. St Petri Kyrka er en dramatisk bygning med masse af spir og buketter, mens St Gertruds Kyrkan er lidt roligere.
 3. Kosta Boda Art Hotel
  Her fremhæves inspireret glasarbejde på usædvanlige måder. Hver af de 102 værelser har også glasarbejde og tekstiler af Kosta Boda Art.
 4. Eksjö Museum
  Det prisbelønnede Eksjö Museum fortæller byens historie fra det 15. århundrede og fremad. Den øverste etage er afsat til lokale Albert Engström (1869-1940), kendt for sine burleske, satiriske tegnefilm.
 5. Saltmagasinet
  Det ligger på samme bakke som Unos-revet tårn og byder på en fantastisk udsigt og blev udnævnt til byens bedste restaurant i fire år i træk. Så der burde helt bestemt være noget at komme efter.
 6. Smålands Museum
  Blandt de varierede udstillinger på Sveriges ældste provinsmuseum er en virkelig fantastisk udstilling om landets 500-årige glasindustri med genstande, der spænder middelalderlige kugler til spændende moderne skulpturer.
 7. Kalmar Länsmuseum
  Højdepunktet på dette fine museum, i en gammel dampmølle ved havnen, er fund fra det 17. århundredes flagskib Kronan. Skibet eksploderede og sank lige før en kamp i 1676, med tabet af næsten 800 mænd.
 8. Bröd & Sovel
  Stemt som landets bedste konditori i 2014 af Sveriges prestigefyldte ’foodie bible’, Dette bageri tilbyder et stort udvalg af smørkager, cremede kager, frisklavede sandwich og hjemmelavet slik.
 9. Gröna Stugan
  Beliggende i en beskeden salvie-grøn bygning med runde vinduer, der minder om et skib, serverer denne perle af en restaurant retter, der er smukke på tallerkenen og endnu bedre at spise.
 10. Västerviks Museum
  Displays på dette museum, lige nord for turistkontoret, dækker byens historie. Du finder også Unos Tårn, et 18 m højt udkigstårn med en fantastisk udsigt.

Hvordan booker man et sommerhus i Sverige? 

Dancenter har et stort udvalg af sommerhuse i og omkring Småland, så hvis du er på udkig efter et ophold i sommerhus i Sverige, kan det anbefales at tage et kig her. Der findes sommerhuse i flere forskellige størrelser og prisklasser, og det er både muligt at booke sommerhus i Sverige for et kortere weekendophold eller en længere periode.