I en ideel verden burde der ikke forekomme lån, men vi lever ikke i en ideel verden, så derfor er lån og kreditter nødvendige i hverdagen for at få omsætningen til at stige i de fleste virksomheder. Som privatperson kan det også i visse situationer være nødvendigt med et privatlån til at dække nødvendige udgifter, som man ikke lige har sparet tilstrækkeligt op til.

Lån skal altid tilbagebetales sammen med de påløbne renter, så derfor vil alle former for lån være en ekstraudgift. Det er derfor en fordel, hvis du kan udsætte udgifter, hvor der er behov for et lån. Men hvis I snart skal på en ferierejse i familien, og udgifterne overstiger jeres ferieopsparing, så kan det være en stor hjælp at tage et privatlån, der dermed kan redde ferien. Et billigt privatlån kan afbetales med få hundrede kroner om måneden, så på den måde vil udgiften ikke føles specielt belastende for din økonomi.

Hvilke typer lån findes der?

Lån til private inddeles ofte i kategorier efter deres størrelse, afbetalingstid samt formål, og de mest udbredte lånetyper er:

  • Privatlån
  • Forbrugslån
  • Kviklån
  • Samlelån
  • Boliglån
  • Billån
  • Ferielån

Billån og boliglån er målrettede til netop biler og bolig, idet lånet tager pant i genstanden. De øvrige typer lån er ofte usikrede lån, der blot lånes kontant til forbrugerens private formål, som kan være ferie, en familiefest, hårde hvidevarer, mobiltelefon, IT udstyr og andre former for forbrug.

Som forbruger og låntager er det vigtigste for dig at kende lånets samlede omkostninger, lånets størrelse samt dets løbetid. Lån kan du derfor nemmest sammenligne ved at se på ÅOP, der er lånets samlede omkostninger i procent, og ÅOP medtager både renter, afdrag, etableringsomkostninger og øvrige gebyrer.

Find de billigste lån på nettet

Det kan ofte være forvirrende at søge efter lån på nettet, hvor de fleste banker og udlånsvirksomheder averterer deres lånepriser og lånebetingelser. Det kan også være tidskrævende at indsende låneansøgnig hver gang og holde møder med banken, men der findes heldigvis en nemmere løsning.

Du kan oprette din låneansøgning på et privatlån hos Lendme.dk, da Lendme ganske gratis videresender dit låneønske til en lang række af udlånsvirksomheder. Denne service er ganske gratis, og det er meget nemmere at kun udfylde én enkelt låneansøgning. Du vil nu automatisk modtage lånetilbud fra alle udlånsfirmaerne, der svarer til dine låneønsker, og du kan nu nemt sammenligne tilbudene og udvælge det billigste lån.