Om få måneder holder de fleste en uges vinterferie, og her kan man så enten blive hjemme og slappe af, eller man kan rejse ud i verden og opleve fremmede kulturer. De fleste vælger enten en skiferie eller en badeferie ved de varme lande. Hvis man vælger skiferien, så foretrækker de fleste at fylde bilen op og køre til et af de nærliggende lande, der har klimaet til skisport, og det drejer sig især om disse lande:

  • Sverige
  • Norge
  • Frankrig
  • Østrig
  • Schweiz
  • Tyskland
  • Italien

De ideelle klima for vintersport er nemlig bjergområder med masser af sne, og det findes især i de andre lande i Skandinavien samt i områderne omkring bjergkæden Alperne.

Kør-selv-skiferier

Hvis man rejser alene eller to sammen, så kan det i flere tilfælde bedre betale sig med en flybillet til et skisportssted, da man så kommer hurtigt frem til stedet. Der findes ofte shuttlebusser fra lufthavnen til de nærmeste skisportssteder, men de flest andre vælger at køre selv dertil i egen bil. På den måde kan man jo nøjes med at booke et overnatningssted med liftkort, samt man jo har bilen med på ferien og kan besøge mange interessante steder på turen.

Det er både billigt og praktisk at køre selv til skisportsstedet, men på længere køreture bør man standse undervejs og sove på et hotel eller motel, så man kan komme frisk og udhvilet frem. På skiferien kan både børn og voksne boltre sig i sneen samt blive bedre til at stå på ski, kælke, skøjte, snowboarde, og når dagen er omme, så kan I nyde skisportsstedernes berømte afterski faciliteter, der ofte betyder et hektisk natteliv med sang og musik.

Sol og sommer i din vinterferie

Hvis det med skisport ikke lige er så populært i familien, så kunne i jo blot tage på en badeferie ned til de varme lande, idet temperaturen stadig er god i både januar og februar måned i en lang række sydlige lande, hvor turisterne ofte valfarter til i deres vinterferie og juleferie. Du kan finde inspiration til rejser i din vinterferie hos Spies Rejser, der har masser af gode tilbud på charterrejser, og de bedste tilbud opstår i god tid før afrejsen, så man må allerede nu starte med at søge priser og inspiration på nettet.