Mange faktorer afgør vores valg af næste ferierejse, for det er jo ikke kun økonomien, der spiller den afgørende rolle, for så er det jo billigst at blive hjemme. Det gælder simpelthen om at få mest for pengene, og det drejer sig om komfort, velvære, luksus, oplevelser, aktiviteter og seværdigheder, og derfor er det ofte nødvendigt at indhente masser af informationer om feriestedet, før man tager et endeligt valg og bestiller en rejse til hele familien.

Man kan faktisk foretage et meget bedre valg, hvis man blot har sat sig ind smule ind i forholdene på feriestedet, og det kan man nemt gøre ved at tjekke online på nettet i forvejen. Man får naturligvis visse basisoplysninger om feriestedet på rejsebureauets hjemmeside, men det kan godt være en god idé at tjekke op på andre gæsters oplevelser og vurderinger og kommentarer, som man kan have glæde af, og her kommer de sociale medier virkelig til gavn for kommende feriegæster, der ønsker fuldt udbytte af ferien. Her fokuseres der på at beskrive fordelene ved Twitter.

Hvad kan Twitter?

Der findes 4 store sociale medier, der har hovedparten af brugerne overalt i verden, og det er disse 4:

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Youtube

Der findes en del andre sociale medier herunder LinkedIn, der især henvender sig til erhvervslivet, men de 4 førnævnte har mange fælles træk men også visse afgørende forskelle. Twitter er en micro-blogging service samt et socialt netværk, der kan sammenlignes lidt med statusopdateringerne på Facebook. På Twitter er man begrænset af en tekst på max. 140 tegn pr. opdatering, men dette er som regel rigeligt til de fleste formål.

Twitter fungerer ved, at alle profilens følgere kan logge ind på din Twitter konto og følge dig og dine opdateringer. Din Twitter konto er derfor en slags offentlig dagbog, og den anvendes både af kendte, firmaer men også mange private mennesker. Twitter er derfor et ideelt medie til at have fingeren på pulsen inden for din branche eller interesseområde, idet man på det enkelte forum kan læse om andres indlæg (tweets).

Twitter er derfor alle tiders sted til at udbrede nyheder og trends, og her finder man gode links til den aktuelle debat. Twitter har en glimrende og effektiv søgefunktion, så man nemt kan finde frem til den ønskede information.

Brug Twitter til ferierejsen

Det kan være en rigtig god idé at gå på Twitter og tjekke feriesteder ud i forvejen, så man kan få aktuelle informationer om stedet. De store rejsebureauer anvender også Twitter, således følgerne på Twitterkontoen kan se billeder, video og kommentarer fra alle deres feriesteder med folks kommentarer, råd og anbefalinger.

På den måde kan man præcist følge med i, om et specifikt feriested er tiltalende til netop jeres behov. Man kan således også anvende Twitter til at søge inspiration om feriesteder, og eksempel Spies Rejser har en Twitter profil, hvor man hente masser af nyttig viden om andre feriegæsters oplevelser på diverse feriesteder.