Hvis man tager på ferie udenfor Danmarks grænser, så vil man i mange tilfælde kunne få brug for nogle rejseforsikringer, således man er dækket mod uheld og ulukker på rejsen, som kan koste dyrt for dem, der er rejst på ferie uden de nødvendige rejseforsikringer. Man kan i dag købe rejseforsikringer hos de fleste forsikringsselskaber, og det kan især betale sig at købe dem online på nettet, da man derved ofte kan få 10 % online rabat som for eksempel, når man køber rejseforsikringer hos Codan. Man kan typisk få endnu mere rabat, hvis man samler flere forsikringer i samme selskab, så det kan som regel altid betale sig at sammenligne priser og tilbud på nettet, da man ofte finder markedets bedste priser og vilkår her.

Hvorfor er der prisstigninger på rejseforsikringer?

Som man kunne læse i et indslag om rejseforsikringer på DR1 Nyhederne, så har de fleste forsikringsselskaber sat priserne op på deres rejseforsikringer, selvom dækningen er den samme som før. Overalt i forsikringsbranchen er man i færd med at indføre disse generelle prisstigninger på rejseforsikringer, der primært skyldes, at det gule sundhedskort ikke længere dækker som rejsesygesikring i udlandet, idet danskerne i stedet for skal benytte det blå EU-sygesikringskort, der dog ikke dækker så bredt som det gule sygesikringsbevis gjorde før. F

orsikringsselskaberne forventer derfor, at danskerne vil anmelde flere skader, og nu sendes regningen så videre til kunderne. Den eneste vinder vil derfor blive staten, der vil kunne spare omkring 80 millioner kroner årligt på ændringen i den offentlige dækning.

Hvorfor er det nødvendigt med forsikringer på rejsen?

Men heldigvis er rejseforsikringer stadig ret billige, således de kan fås for under 1.000 kr. pr. person, og hos flere forsikringsselskaber såsom Codan er en rejseforsikring inkluderet i den normale indboforsikring, hvilket er betryggende og praktisk for de rejseglade familier. Skulle man indblandes i trafikuheld eller blive syg og komme på hospitalet i udlandet, så kan dette nemt kunne blive enormt kostbart, så derfor er det helt uansvarligt at rejse udenlands uden at have tegnet de mest nødvendige rejseforsikringer.

Prisen pr. døgn kan sagtens komme op på 4-5.000 kr. på et privathospital i udlandet, og med en god og dækkende rejseforsikring kan man ånde lettet op, da man således er sikret 100 % mod disse uventede udgifter. Man kan eventuelt udvide sin rejseforsikring, således man kan få erstatning, hvis man får brug for at aflyse sin private ferierejse i sidste øjeblik på grund af sygdom, dødsfald mm.

Normalt får man alle personerne i husstanden med i samme rejseforsikring, og hele familien kan derfor få en rejse uden dyre ekstraudgifter. Man kan som regel også få erstatning, hvis bagagen er mere end 6 timer forsinket, men man bør naturligvis kontrollere hvert enkelt forsikringsselskabs betingelser i policen, før man underskriver en aftale om forsikring hos dem.