Det kan godt betale sig at søge lidt inspiration til ferieturen, før man blot booker en tilfældig billet, når man skal arrangere familiens kommende rejser. Prisen er ikke den eneste afgørende faktor, men da alle rejser altid ender med at koste en del i forbindelse med udgifter til transport, ophold, mad, oplevelser og souvenirs, så gælder det også om, at man ikke kommer til at kede sig på sine rejser men både bor under ordentlige forhold og har adgang til passende faciliteter i området.

Det kan normalt godt betale sig at bestille og betale rejsen mindst et halvt år i forvejen viser analyser på området, da priserne typisk stiger, jo tættere man kommer på afrejsedatoen. Dog findes der muligheden for afbudsrejser, der ofte tilbydes med kort varsel før afrejsedatoen typisk en uge før, men her må man finde sig i et begrænset udvalg af rejsedestinationer, hoteller samt pladser, så denne løsning er mest anvendelig til enlige samt par, der har et fleksibelt rejseskema.

Krav til rejsen

Mange turister er forskellige, og derfor stiller vi også forskellige krav til rejsen, idet nogle går efter en bestemt destination, andre efter bestemte tidspunkter på året, mens andre går efter hotellets standard og faciliteter, men der findes også de turister, der udelukkende går efter prisen og ikke prioriterer hotellets standard og beliggenhed højt.

Hvis man mest kommer til feriedestinationen for at besøge seværdigheder og attraktioner i området, så er hotellets standard jo heller ikke af afgørende betydning, idet pris og beliggenhed er mere vigtige parametre.

Hvis man er en familie med børn, så vil man ofte være en del på selve hotellet under opholdet, da man jo kan slappe af og nyde stedets mange tilbud for både børn og voksne, og de bedste hoteller har minimum disse tilbud at vælge imellem:

  • Stort møbleret værelse med telefon, aircon, minibar, TV og møbler
  • Kort adgang til strand
  • Legepladser til børn i alle aldre
  • Restaurant og bar
  • Roomservice
  • International reception
  • Pool til både børn og voksne

Find charterrejserne på nettet

Man bør gerne indhente nyttige oplysninger om feriestedet og hotellet, før man booker sine rejser, og man kan finde inspiration på nettet og hos de forskellige rejsebureauers hjemmesider, og man kan for eksempel finde masser af tilbud om rejser hos Spies, der netop har specialiseret sig i charterrejser til hele verden, hvor der indgår både flybillet og hotel med i prisen.

Det kan eventuelt være en fordel at vælge konceptet all inclusive, således man får alle måltider på hotellet med i prisen sammen med drikkevarer, is og snacks. Med all inclusive er det nemt at planlægge sit feriebudget, da der faktisk kun behøves at medbringes penge til private ture i området samt til souvenirs.