2b5439b14ab6b937_640_greece

Den græske ø Kos ligger i øgruppen Dodekaneserne i det Ægæiske Hav, og øen er meget populær blandt tilrejsende turister. Kos er nemlig en lille ø på 300 km², hvor der bor omkring 30.000 indbyggere og fortrinsvist i byen Kos.

Øen er især kendt for et platantræ med en højde på 12 m, der står midt inde i byen, da den berømte læge Hippokrates underviste ved dette træ for flere tusinde år siden. Lidt udenfor byen kan man også besøge lægetemplet Asklepieion, men samtidig har Kos mange andre attraktioner og seværdigheder til turisterne, og vandet og solen er naturligvis et stort trækplaster.

De store rejseselskaber såsom Spies Rejser mm. arrangerer rejser direkte til øen Kos, der har egen lufthavn.

 

Fakta om Kos

Ferieøen Kos er nok blevet populær, da den henvender sig til mange målgrupper, idet man både kan finde ro og fred samt en uspoleret natur, men man kan også feste igennem inde i byen, hvor der i mange år har været en udpræget feststemning.

Man kan hurtigt tage en smuttur til Tyrkiet, der ligger tæt ved Kos, så man også oplever en del af Tyrkiet og landets stemning. Kos var en overgang under italiensk styre, så dengang oprettede man store smukke parker, blomsterbeplantninger og gader kantet af træer. Dette nyder øen stadig godt af, og man finder jo også mange lavvandede fine strande rundt omkring på hele øen.

 

Strandene på Kos

De fleste kommer til Kos på grund af de herlige badestrande og det gode klima, og Grækenland har jo mange øer og badestrande, så turisterne på Kos kan især glæde sig over disse herlige strande:

 

  • Theologos-stranden på den sydlige del af Kos er virkelig smuk med det glasklare vand i alle mulige blå nuancer, hvor man tydeligt kan se de flotte farvede sten i vandet. Denne strand har masser af vind, så der opstår en del barske bølger ved denne strand.
  • Stranden Kohilari er god til kitesurfing om sommeren, idet vandet er lavvandet, flot, klart, turkisblåt i bugten, hvor der også findes sandklitter med lavt krat. Ellers findes der ingenting her udover et kitecenter, men her er ingen bebyggelser, tavernaer eller liggestole, så stedet er ret øde og især besøgt af kitesurfere.
  • Stranden Agios Mamas ligger ved den sydligste spids af Kos, og vejen hertil er ikke specielt god, så der vrimler ikke med så mange turister. Vandet er ellers perfekt, da det er helt klart og stille.
  • Ved stranden Therma Loutra på øens nordspids kan man opleve badning i de varme kilder. Her findes et indhegnet bassin nær vandkanten, hvor mange vælger at komme og slappe af. Vandet opvarmes fra en underjordisk vulkan, og stedet virker meget romantisk med en svag belysning fra det diskrete måneskin.