Der er mange ting at planlægge, når du skal rejse på ferie med familien. Destinationen er som regel der, hvor det første flueben sættes. Dernæst venter i mange tilfælde valg af overnatning – et valg, der ikke altid er helt let at træffe. I denne guide giver vi dig tre gode råde med på vejen, når I skal finde det rette hotel for familien.

Stort eller småt?

Udvalget af hoteller er stort. Det gælder næsten uanset, hvor jeres rejse går hen. Derfor er det en god idé at gøre sig nogle tanker og overvejelser, før I begynder at lede efter hoteller til familien. Hvad for en slags ferie er det, I som familie ønsker? Er der tale om en klassisk charterferie med all inclusive, hvor dagsordenen primært er at ligge ved poolen eller stranden med en god bog og en kold drink, eller ønsker I en storbyferie med et hotel beliggende centralt i byen?

Og skal hotellet være stort, have mange besøgende og et flot udvalg af faciliteter for både store og små, eller skal det være lille og intimt med kun nogle få andre gæster? Ved at gøre jer en række overvejelser om dette, har I allerede indskrænket udvalget betragteligt.

Primitivt eller luksus?

Ingen familier er ens, når det kommer til at holde ferie. Vi har alle forskellige opfattelser af, hvad der er en rigtig god ferie. Derfor er det også kun jer, der kan træffe det bedste valg, hvad angår hotel.

Ønsker I at leje bil, opleve lokalsamfundet og spise på mange forskellige restauranter? Eller skal hotellet være basen for ferien og der, hvor de fleste timer skal tilbringes? Er der tale om førstnævnte, betyder hotellet knap så meget for ferien sammenlignet med sidstnævnte, som helst skal have en stor pool, op til flere restauranter, gratis Wi-Fi osv.

Sådan spotter I det bedste hotel

Billeder af hoteller er ofte alt- og intetsigende på en og samme tid. Hoteller bliver alle vist frem under de mest optimale forhold, både hvad angår hotellets stand, mængden af gæster og vejret. Derfor kan billeder både lokke og skræmme gæster væk. Poolen og restauranten kan se nok så stor og indbydende ud på billeder, mens det hurtigt kan forholde sig anderledes, når først I kommer frem.

Det anbefales derfor ikke kun at kigge på billeder af hotellet, men også at læse nogle af anmeldelserne fra tidligere gæster for derigennem at blive klogere på, om hotellet kunne være noget for jer eller ej. På den måde kan I nemmere finde frem til det rigtige hotel for jeres familie.