De fleste kender besværet med at pakke til ferien. Og mange kommer ofte til at tage alt for meget med, fordi de mister overblikket undervejs i pakningen af deres rejsekuffert. Her får du gode råd til, hvordan du bedst pakker din kuffert til dine fremtidige rejser.

Lav en liste

Først og fremmest er det vigtigt, at du starter med at lave en liste over de ting, som du ikke kan undvære på din rejse. Begynd gerne i god tid, for en af de store fejl er ofte, at rejsende alt for sent begynder at forberede pakningen af deres kuffert – og først i sidste øjeblik får smidt deres genstande ned i en kuffert. Det kan i mange tilfælde ende med, at du bliver irriteret over, at du har glemt nogle af dine ting og derfor bliver nødt til at købe nye på din rejse.

Skab overblik – find alt frem

Når du har lavet din liste, lægger du alle tingene frem på et stort bord, hvor du for alvor kan få overblik over, hvor meget du egentlig vil have med. Herefter vurderer du nøje, om du virkelig har brug for en bikini til hver dag, eller du kan undvære et par sko i kufferten. Ofte vil du finde ud af, at du faktisk kan undvære en hel del – mange gange op til en tredjedel af det tøj, du har fundet frem til din rejse.

Medbring to par sko

Det er ofte ikke nødvendigt at medbringe mere end to par sko på din ferie. Et par gode gåsko- eller sandaler og et finere par (og selvfølgelig badesandaler til charterferien). Falder du også ofte i fælden ”hvad nu hvis jeg får brug for et andet par”? Hvis du tænker dig om, kan du sikkert genkende, at du på tidligere ferier alligevel ender med at gå i de samme sko om og om igen – og så er der ingen grund til at bruge unødig plads og vægt på det.

Pak i tynde lag og udfyld huller

Det kan være en god idé at lægge dine sko nederst i kufferten og udfylde med sokker. På den måde udnytter du både spildpladsen i skoene, samtidig med at de ikke bliver trykket flade. Sørg herefter for at pakke i tynde lag. Det vil sige, at du ikke skal folde kjoler og t-shirts sammen – læg dem i stedet fladt ud og byg op i tyndere lag. Det sparer plads, og du får mindre krøllet tøj. Så er du også fri for at pakke hånddamperen med i kufferten.