Danskerne er blandt de folkefærd i verden, som har nemmest ved at komme rundt i verden. Men faktisk er der flere lande, der stadig kræver visum af en dansk rejsende. Og så er der tre lande, som kræver lidt mere end det sædvanlige, og som gør visumansøgningen mere besværlig end nødvendigt.

Kina, Rusland og Indien er på listen over de lande, som har sat sig for at have nogle helt særlige krav og systemer, som gør visumansøgningen for danskerne mere besværlig. Læs herunder hvilke krav de forskellige lande har, så du er forberedt på det, hvis du skulle få lyst til at rejse dertil i den kommende fremtid.

De særlige indiske visumregler

Når du søger om visum til Indien, bliver du mødt af en visumansøgning med et hav af spørgsmål. Du når med al sandsynlighed flere gange at tænke ”hvorfor skal de vide det her?”. De vil nemlig blandt andet gerne vide, hvad dine forældre hedder, hvilket virker irrelevant i en visumansøgning.

Derudover skal du som dansker, der søger visum, skaffe et dokument fra banken, hvor der står, hvor mange penge, du har på din bankkonto, eller at du er en god kunde i banken. Det er for at sikre sig, at du rent faktisk har pengene til at gennemføre rejsen, selvom det kan virke meget skørt og omstændigt.

De særlige kinesiske visumregler

De kinesiske visumregler er blandt de mest besværlige. For at få godkendt et visum Kina, vil de gerne have en kopi af dit pas i farver samt i passets naturlige størrelse. Du kan altså ikke bare scanne dit pas og printe det ud på et A4-ark, som man normalt vil gøre. Desuden skal du også inviteres af Kina for at få lov til at rejse ind i landet.

Det er altså en anelse omstændigt at få visum til Kina.

De særlige russiske visumregler

For at kunne få lov til at rejse ind i Rusland, skal du inviteres først. Det kan mange bureauer typisk hjælpe dig med. Dog stopper det også her, da de gerne vil have dine fingeraftryk som en del af din visumansøgning. Du skal derfor møde personligt op på visumcentret for at få taget fingeraftryk, hvilket for mange kan blive omstændigt.