Mennesker er meget forskellige, men alligevel er vi et flokdyr i mange henseender. De fleste rejser gerne væk fra dagligdagens hektiske aktiviteter for at holde ferie enten på et skisportsområde, i et sommerhus eller ved et luksushotel ved stranden nede ved Middelhavet i Sydeuropa.

I højsæsonerne rejser der mange flere på ferie end udenfor højsæsonen, og det skyldes nok især skoleferierne, som man planlægger at holde ferie efter, og det skyldes naturligvis også årstiden på feriedestinationen. Uanset hvornår på året man rejser på ferie, så findes der mange feriesteder, hvor man kan holde en vellykket ferie, og hvis man gerne vil slippe for overfyldte hoteller og strande, så bør man forsøge at rejse af sted i lavsæsonen, hvor priserne ofte er langt billigere, så man klan altså både slappe af i ro og fred endda til lavpris.

Dette afgør prisen på flybilletten

Mange leder efter billige flybilletter, men ofte ønsker man at rejse i højsæsonen, og der er priserne naturligvis dyrest, da priserne varierer efter udbud og efterspørgsel. Faktisk kan det være svært at vurdere priserne på flyrejser, der indenfor samme måned kan variere med over 50 % på grund af helligdage, konferencer, skoleferie mm. Normalt afgøres priserne på flybilletter af disse parametre:

  • Udbud
  • Efterspørgsel
  • Oliepriserne
  • Årstiden
  • Helligdage
  • Skoleferier
  • Separate kampagner og rabatordninger fra flyselskabets side
  • Andre faktorer

Sådan finder man de billigste rejser

Normalt vil en impulsiv handling medføre de absolut dyreste priser på rejser, da man jo ikke har sammenlignet de forskellige tilbud blandt flyselskaberne, og generelt finder man de billigste rejser ved at bestille billetten et par måneder før afrejsedatoen, der endda gerne må ligge udenfor højsæsonen. Det er som regel dyrest at rejse i juni, juli og august måned samt omkring højtiderne, jul, nytår og påske, da skolerne i disse perioder har ferielukket, så mange indretter deres ferier efter dette, da ansatte normalt også har ferie i disse perioder.

Man kan finde en god prisoversigt på flyselskabernes hjemmeside især ved at anvende deres lavpriskalender, så man flere måneder i forvejen kan overskue prisudviklingen på rejsen. Hvis man allerede er rejseklar, så kan man undertiden være heldig og finde et mindre udvalg af gode afbudsrejser til gode priser, idet man ofte kan opnå 20-50 % rabat på disse billetter, hvis man kan flyve med kort varsel, der ofte er under en uge.