De fleste har hørt om charterrejser og endda rejst på denne type rejser før eller siden, da de er meget udbredte i rejsebranchen. Man tager på en charterferie, når man køber en charterrejse, idet man ikke bare køber en flybillet men samtidigt får et hotel med i pakkeløsningen. Som regel får man også en turguide med, således der er arrangeret transport fra flyet med en bus til hotellet, således man ikke behøves klare alt det praktiske selv. På den måde slipper man for at skulle finde lokal transport og indkvartering, hvilket nemlig ofte kan blive dyrere i den sidste ende. Her kommer der en beskrivelse af fordele og ulemper ved charterrejser.

Hvilke fordele og ulemper er der ved charterrejser?

Alle har forskellige krav til deres ferie, idet man naturligvis har brug for disse ting ved en ferie:

  • En flybillet tur/retur.
  • Et godt overnatningssted typisk et velbeliggende hotel.
  • Transport mellem fly og hotel.
  • Mad og forplejning.
  • Underholdning og aktiviteter.

Charterrejser er oftest fra hjemlandet og til et land, hvor der er gode rekreations muligheder i et behageligt klima, så derfor er de fleste rejser ned til Sydeuropa især landene langs Middelhavet og Spanien, men Bulgarien er også blevet ret populær på grund af beliggenheden ud til Sortehavet.

Man kan naturligvis rejse på budgetklasse, hvor man kommer hertil blot med fly, idet man selv finder en campingplads eller et herberg, men det er faktisk ikke meget dyrere at få et lækkert luksushotel med i prisen, da rejsebureauet i forvejen har forhandlet gode priser på de hoteller, de samarbejder med.

Derved får man simpelthen mest for pengene ved at købe en færdigpakke som er en komplet charterferie, som endda med løsningen all inclusive kan indeholde alle måltider herunder snacks, is og drinks. På den måde skal man kun medbringe penge til private ture og souvenirs, da der er sørget for alt på hotellet.

Ulempen ved charterrejser er så, at man ikke kan ændre på rejsen undervejs, men det er ofte de færreste der har brug for det. Skal man rejse ind i landet og besøge forskellige turistattraktioner kan dette jo gøres både ved at rejse med en flybillet alene men også på en charterrejse.

Hvor finder man de bedste tilbud?

På internettet finder man alle tilbudene på charterrejser, og man kan eventuelt starte med at tjekke tilbudene på de kendte rejsesøgemaskiner, der sammenligner priser på flyrejser og hoteller til din ønskede destination ud fra forskellige tidspunkter.

Men det kan sagtens betale sig at gå ind på hjemmesiden hos det enkelte rejsebureau, da man her udover at kunne bestille rejsen direkte også kan se de aktuelle tilbud og priser ud fra jeres krav. Man finder et af de største udvalg af charterrejser med fly og hotel på Spies.dk, da Spies Rejser i årevis har været blandt de førende leverandører på for charterrejser.

Her finder man alle mulige destinationer i alle prisniveauer, idet man endda kan finde utrolig billige tilbud på fanen om afbudsrejser, hvor man kan spare op mod 80 % i forhold til normalprisen, såfremt man kan rejse indenfor en uges tid. Man har endda mulighed for at sammensætte en fleksibel charterrejse, da der anvendes regelmæssige rutefly, således man kan regulere længden af ferien fra fire dage op til fire uger.