Danmark er en del af Nordeuropa, og i vores kolde klima har vi kun en kort halvvarm sommer bestående af 2-3 måneder, mens vi resten af året døjer med is, sne og frost samt et overskyet køligt vejr med masser af regn og andre former for vejrlig i de andre tre årstider.

Derfor vælger mange at rejse ned til sydens varme sol, og det er især Middelhavets mange varme kyster, der tiltrækker masser af turister hvert eneste år. Mange rejser til Tenerife i Spanien eller til de andre kanariske øer, mens andre vælger at holde ferie på fastlandet ved kysten. Man kan både rejse til Grækenland, Tyrkiet, Kreta, Frankrig, Bulgarien, Italien, Portugal eller andre lande, men de spanske øer har altid været blandt de mest besøgte og populære rejsedestinationer.

Derfor køber mange familier rejser til Tenerife, Mallorca, Gran Canaria eller de andre ferieøer, der alle har masser at byde på til de solhungrende turister.

Hvorfor er Spanien et populært ferieland?

Spanien er et trygt og dejligt ferieland, hvad enten man er på udkig efter romantik og afslapning, eller såfremt familien på udkig efter strandliv og oplevelser. Alle ferier i Spanien ender som en sikker succes, da klimaet er varmt sommervejr stort set året rundt, og især de mange ferieøer kan prale af lange indbydende sandstrande med hyggeligt badeliv og vandsport.

Man kan også shoppe billigt og få mange gode souvenirs med hjem fra en uforglemmelig rejse, så man kan huske turen i årene fremover. Man kan finde rigtig gode shopping muligheder med international mode, teknik og parfumer rundt omkring i landet, men man bør også besøge de mange lokale markeder, hvor man kan finde alt fra friske grøntsager og fisk til afrikanske smykker og lokalt kunsthåndværk.

Det spanske køkken er velsmagende og sundt, og det består især af et varieret udvalg af middelhavsretter baseret på lokale friske råvarer, og nationalretterne er Paella og en Tapas-menu, der er en samling af mange små retter. Man finder overalt et livligt natteliv med både pubber, diskoteker og natklubber, og her kan man opleve levende musik farverige drinks i hyggelige omgivelser.

Rundt omkring i landet kan man betragte en overvældende og imponerende natur med bjerge og nationalparker, så her er der mulighed for en perfekt rejse med middelhavsromantik med små bugter og storslåede naturscenerier.

Hvorfor vælge Tenerife?

De Kanariske Øer består af populære ferierejsemål, og øen Tenerife er blandt de mest populære, da man her finder hoteller for enhver smag og pengepung bade til singler og børnefamilier. Mange rejser til Tenerife med et rejsebureau som Spies med en charterrejse, idet Spies i en lang årrække har været førende med udbud af rejser til de eksotiske spanske øer. På de kanariske øer finder man både vulkaner samt en imponerende uspoleret natur, der kan give de aktive turister masser af spændende oplevelser.

Man kan både cykle på spændende ruter i landskabet, og komme tæt på naturen, og man kan også dyrke dykning og windsurfing, som er genialt i det klare vand. Mange lystfiskere kan fange de største fisk i verden her langs kysterne ved Tenerife, og man arrangerer både hajfisketure og dybhavsfiskeri. Fiskegrej er billigt og kan lejes overalt.

Der findes en lang golftradition på øerne på grund af de mange engelske tilflyttere, og også mange langturssejlere kommer forbi de kanariske øer på turen. Man kan også vælge en vandretur i naturen og i det bjergrige terræn, hvor der findes masser af stier.