croatia-680153_1280

Kroatien er de seneste år blevet et yndet sted for danskerne at tage på ferie til. Og der er ikke færre, der vælger at tage dertil. Tværtimod. Siden landets optagelse i EU samt dets optræden i Games of Thrones har flere danskere end nogensinde før valgt at tilbringe ferien i Kroatien. Det burde du også gøre, og nu skal jeg fortælle dig hvorfor.

 

Zlatni Rat

Noget af det som Kroatien i særdeleshed er kendt for, er dets skønne strande. Især øen Brac er kendt for sandstranden Zlatni Rat, som er en landtange, der stækker sig hele 1 kilometer ud i havet. Den skifter tilmed form afhængig af vind, vejr og strømforhold. Derfor valfarter mange lokale også til øen, da tangen er ganske smuk.

Derudover er øen kendt for sine hvide kalksten, som har været brugt til øens bygninger helt tilbage fra oldtiden og frem til i dag. Derfor vil du overalt på øen se skinnende, hvide sten fra stenbruddet, hvilket er et spektakulært syn! Vil du se mere, kan du besøge en af øens mange badebugter, appelsinlunde eller blomstrene nerier. Du kommer ikke til at kede dig, hvis du vælger at lade noget af ferien foregå her.

zlatni rat

 

Opdag en verden under dig

Hvis du gerne vil dykke, mens du er på ferie, skal du tage til Vis, som er den yderst bebode ø i det der kaldes den Dalmatiske Skærgård. Der bor blot 3.000 mennesker på øen, og helt frem til slutningen af 80’erne var hele øen faktisk et lukket militært område. Dog tager flere og flere nu hertil for at dykke efter spændende skibsvrag. Kan du godt lide at ligge at dase på stranden efterfølgende, kan du finde fine strande i nærheden af Vis og Komiža, som ligger på hver sin side af øen. Så selvom det er en lille ø, kan du sagtens få et par dage til at gå.

Billede: ahenobarbus