For flere danskere virker Bornholm eksotisk, fordi det er en ø, der fysisk ligger forholdsvist langt fra resten af landet. Bornholm er også øen, der bliver beskrevet som Solskinsøen, hvilket er med til at understrege det eksotiske, og giver derfor associationer til det at tage til sydens sol. Desuden har naturen et helt andet udtryk, hvilket navnet Klippeøen er med til at understrege. Bornholm er en del af Danmark, og vil man lære sit land bedre at kende, så er en tur til ferieøen en god ide – du kan for eksempel leje et sommerhus lige her.

Den smukke natur på Bornholm er noget for sig

Med klipper, skove og strande er naturen på Bornholm meget alsidig. Du finder både smukke sandstrande i høj kvalitet, ligesom du finder klippestrand. Men det er ikke kun strande og havet, der er spændende, når du kommer til Bornholm. Her er mange smukke søer, der helt sikkert er et besøg værd. På øens vestside nord for havnebyen Rønne ligger der tre meget populære søer. Det er Safirsøen, Pyritsøen og Smaragdsøen, der alle er søer, der er blevet navngivet efter farven på vandet i søerne. På øen finder du for eksempel også Krystalsøen og Opalsøen.

Speciel arkitektur og historiske bygninger

Mange kender de runde kirker, som ligger på Bornholm – også kaldet rundkirker. Der findes i alt 7 rundkirker i Danmark, som stadig er bevarede, og heraf ligger de 4 på Bornholm. De er placeret rundt på øen, og hvis du tager på en rundtur til dem alle, vil du komme øen godt rundt og på samme tid også opleve en stor del af naturen på øen.

Sørg dog også for at komme helt ud til kysten og se nogle af de smukke store bygninger her. Et besøg til øens kyst mod øst og byerne Svaneke og Nexø vil være et godt bud på nogle gode dage på Bornholm – danskernes dejlige ferieø, hvor en ferie i sommerhus kan gøre dig godt.