Hvis man går rundt med den opfattelse, at man ikke kan bade i Danmark, så må man tro om igen. Der er derfor ingen grund til at tage på en kostbar udlandsrejse for at bade, når man kan gøre det herhjemme i Danmark.

Danmarks største arrangør af badeferier er Danland, og her kan man læse mere om Danlands mange feriecentre med badeland. Danland har hele 28 feriecentre fordelt rundt omkring i landet, og 9 af dem har eget badeland, hvor man har ideelle betingelser for en suveræn badeferie.

Hvorfor bør man holde ferie ved et badeland?

Det er både hurtigere og billigere at tage på badeferie i et badeland i Danmark frem for at bestille en charterferie ned til sydens sol, hvad enten man rejser til Spanien, Tyrkiet, Grækenland, Bulgarien eller andre populære feriedestinationer. Klimaet i Danmark er naturligvis ikke så solrigt som i Sydeuropa, men hvis man elsker at tilbringe feriedagene i et herligt badeklima, så kan især børnefamilierne have glæde af alle aktiviteterne i et badeland.

Her finder man masser af vandaktiviteter, man kan boltre sig med, og de voksne kan i mellemtiden slappe af, mens børnene tager tur efter tur i rutsjebanerne. Her kan man endda finde venner med ligesindede interesser, og man kan afprøve alle disse mange faciliteter:

 • Opvarmet badeland.
 • Børnebassin med rutsjebane
 • Fitness og wellnesscenter.
 • Vandrutsjebane for de store børn.
 • Sauna og spabad.
 • Tyrkisk dampbad.
 • Grotte med vandfald og klatrevægge.

Hvor kan man finde Badeland i Danmark?

De 9 badelande i Danmark er følgende:

 1. Blokhus (Nordjylland).
 2. Vigsø (Nordjylland).
 3. Hirtshals (Nordjylland).
 4. Søndervig (Vestkysten).
 5. Bork Havn (Vestkysten).
 6. Ho (Vestkysten).
 7. Gråsten (Sønderjylland).
 8. Rømø Resort (Sønderjylland).
 9. Hejlsminde (Sønderjylland).

Faciliteterne er ikke helt ens på de forskellige badelande, men generelt vil man alle steder kunne nyde en afslappende ferie for hele familien, og man kan booke overnatninger på stedet, og det er ofte en god idé at bestille plads i forvejen. Man bør i øvrigt medbringe ekstra badetøj, badevinger samt skridsikre badesko for at undgå de glatte gulve.