Budapest er en ideel by til en weekend getaway, da der er masser at opleve i byen. Det er særligt en velegnet by for historieelskere, men det er også en rigtig fin by, hvis man søger en storbyferie i et stille og roligt tempo i skønne omgivelser, hvor man også kan tage på en afslappende spa-tur.

Book din weekend tur til Budapest gennem Spies, der har gode tilbud der hele tiden opdateres på deres hjemmeside, hvorfra rejsen kan bestilles.

Hvilke seværdigheder er der i Budapest?

Hvor kan man bo?

Budget: Wombats Hostel er en uovertruffen mulighed. Centralt beliggende ved Deak Ferenc pladsen, det er rimeligt prissat, tilbyder private værelser og store soverum.

Søger man imidlertid noget lidt mere luksuriøst, er der også masser af muligheder for at finde det i Budapest. Spies har en masse forskellige indkvarteringer i byen til rigtig gode og studievenlige priser.

Hvad skal man se?

De gratis vandreture er fremragende, normalt køres de af lokalbefolkningen og det er dermed en god måde at få et overblik over byen på. Du får også en flot historisk rundtur og en idé om ungarerenes kultur.

Gå op ad Andrassy Ut til Heltepladsen. Det ældste sporvogn netværk på det europæiske fastland kører også nedenfor. Herudover kan man opleve flotte skulpturer og en fabelagtig udsigt.

House of Terror. Du vil passere dette på din tur op Andrassy Ut. Hold øje med en bygning med små plakater af ansigter på de udvendige vægge. De er en dedikation til ofre for nazismen og kommunismen. Dette uhyggelige, men fascinerende museum, huser det tidligere hovedkvarter og fængsl celler af de nazistiske og kommunistiske regimer, der herskede over Ungarn i årtier.

Memento Park. Da Ungarn sparkede kommunisterne ud i 1991, havde de en masse gamle kommunistiske statuer at slippe af med. Heldigvis for elskere af kitschy historiske ting, i stedet for at brænde det, samledes statuerne og monumenter sammen i denne park lige uden for byen. Bestemt en one-of-a-kind oplevelse, der vil gøre weekendturen til Budapest endnu mere interessant.