Rejsebureauerne har allerede nu lagt deres sommerdestinationer op, hvorfor man allerede nu kan begynde at tænke i de baner og lade sig friste og inspirere til sommerens ferier. For nogle kan det imidlertid synes absurd at skulle tænke på at booke sommerferien allerede nu, da det kan være svært at planlægge så langt ud i fremtiden.

Dette vil formentlig særligt gøre sig gældende for unge mennesker uden de store forpligtigelser, der ikke planlægger så langt tid af gangen, men tager det lidt mere efterhånden. For børnefamilier kan det dog være et stort planlægnings arbejde at skulle på en sommerferie, hvorfor det i det tilfælde kan være en god idé at tænke i at booke ferien, søge om fri allerede nu, og se om der ikke er nogle gode rabatter at finde online til hotelbooking.

Hvilke fordele er der ved at booke ferien nu?

  1. Omkostninger: Du vil få det bedste af de tidlige booking incitamenter – børn rejser gratis, for lave indlån og andre særlige rabatter. Du kan aldrig være sikker på, at du har fået den laveste pris på din ferie, men du vil sandsynligvis få en konkurrencedygtig pris – især hvis du bestiller en populær uge på et meget populært hotel. Så hvis du vil sikre dig en rejse til et bestemt hotel, kan det være en rigtig god idé at booke ferien allerede nu. Det kan også anbefales at kigge efter rabatkoder til f.eks. Hotels.com.
  2. Børn: Selvom du ikke normalt kan vælge individuelle værelser eller lejligheder, når du bestiller en pakkerejse, kan du vælge typer – familie suiter eller tilstødende værelser for eksempel. Disse er ofte en mangelvare. Hvis du ønsker en bestemt type værelse i et bestemt hotel, kan det være en rigtig god idé at se nærmere på hotel booking allerede nu.
  3. Fly: Afgange fra nogle mindre regionale lufthavne, og på nogle populære dage og tidspunkter sælger ud tidligt for skolernes sommerferie. Det kan derfor også være en god idé at sikre dig en flybillet allerede nu.

 

Hvilke ulemper er der ved at booke ferien nu?

  1. Off peak tilbud: Hvis du kan lide at rejse udenfor sæsonen, så behøver du virkelig ikke at være så langt foran, da du kan risikere at gå glip af nogle gode tilbud når tiden nærmere. Det samme gør sig gældende med afbudsrejser, her kan man nemlig være heldig at spare mange penge på sin rejse.
  1. Politisk risiko og forspildte muligheder: Der er altid en risiko for at situationen kan ændre sig i politisk ustabile lande, hvorfor det kan være risikabelt at bestille sin ferie i alt for god tid. Hvis du beslutter, at du ikke ønsker at rejse, vil du næsten helt sikkert miste din indbetaling, som normalt er 10 procent af de samlede omkostninger.
  2. Intet er garanteret: Der er altid risiko for, at der opstår sygdom eller dødfald i en nære familie. Ikke fordi man skal leve sit liv i sådan en hvad-nu-hvis tilstand, men det er da værd at overveje, hvis der er nogen i familien der har dårligt helbred.