I det kroatiske øhav, ikke langt fra Split, ligger den lille ø Brac badet i solskin. Her på øen findes en af de smukkeste og mest stemningsfyldte havnebyer i Kroatien, Supetar. Ønsker man en autentisk oplevelse af det lokale liv og et hav af unikke kulinariske oplevelser, så er Supetar det perfekte rejsemål.

Oplev den lokale natur og kultur

Selvom det fra sommeren 2016 bliver muligt at flyve direkte til Supetar med charterfly, frem for den ellers sædvanlige indsejling fra Split, er det et helt særligt førstehåndsindtryk byen efterlader. Hele byen er bygget op om havnen, der danner et pulserende centrum for både socialt liv og handel.

I byens krogede gader findes gamle fiskerhjem og natur, som er helt unikt for Kroatien. Supetar skiller sig især ud ved de farverige både, som ligger til i havnen og ved det lokale leben, som havnebyen tilbyder både i dagtimerne og om aftenen.

Hvilke smagsoplevelser er der i Supetar?

Som mange andre steder i Kroatien, forbindes der også i Supetar stor stolthed med lokale råvarer og cuisine. I byens mange restauranter bugner det med fiske- og skaldyrsretter, og de lokale går trofast op i at præsentere turister for nye luksuriøse måder at tilberede og anvende fisk på.

En ferie til Supetar er bestemt ikke fuldendt, før man har prøvet de lokales grillede sardiner eller muslinger. Skulle man ikke være til ”alt godt fra havet”, byder en variation af restauranter i byen selvfølgelig også på en mere turistvenlig menu.

Er man på jagt efter nye smagsoplevelser, er Kroatien også hjem for en kæmpe vinproduktion, og selvom Brac er en lille ø, er den bestemt ikke en undtagelse. På restauranter og barer i Supetar er det muligt at smage en af flere lokale vine, som produceres på øen.