Uanset om turen går til solrige Egypten, paradisiske Thailand eller et hvilket som helst andet sted under lunere himmelstrøg, er det vigtigt at pakke kufferten fornuftigt og gøre dig grundige forberedelser. Få her en huskeliste til, hvad du skal huske at medbringe på din rejse.

Pas

For at du overhovedet kan komme til og fra Danmark, er det vigtigt, at du pakker dit pas med din bagage. Husk ikke at pakke det i den bagage, som du tjekker ind i lufthavnen, du skal nemlig vise dit pas flere steder undervejs i lufthavnen. Pak det i din håndbagage i en lomme, hvor det er let at tage det frem.

Husk i øvrigt at tjekke, om dit pas stadig er gyldigt. Dit pas skal fornyes hvert 10. år – og har du ikke et gyldigt pas, kan du altså ikke rejse nogen steder. Til nogle lande, som eksempelvis Tyrkiet, skal dit pas desuden være gyldigt i seks måneder fra hjemkomst.

Rejseforsikring

Når du rejser ud i verden, er det så vigtigt, at du forinden har tegnet en rejseforsikring. I lande inden for Europa er du i mange tilfælde dækket af det blå sygesikringsbevis, men er uheldet ude, og du har brug for specialtransport hjem, dækker din rejseforsikring de dyre udgifter.

Det er derfor en sikkerhed, som du stiller dig selv på din rejse. Mange forsikringsselskaber tilbyder en samlet forsikringspakke, hvor rejseforsikring også indgår, men husk her at tjekke, at rejseforsikringen gælder over hele verden, hvis du skal rejse uden for Europa.

Badetøj

Tager du til sydlige himmelstrøg, er du garanteret også kommet ned for at nyde varmen og bade i bølgen blå ved det krystalblå hav. Derfor er en af de vigtigste ting, du skal huske i din kuffert, naturligvis badetøj. Sørg for at tage minimum to bikinier eller badeshorts med, så du har noget at skifte mellem.

Hvis det ene par shorts går i stykker, har du derfor et ekstra par, som du kan bruge resten af ferien.

Vandresko

Måske er du taget på ferie for at slikke sol dagen lang, eller også er du taget afsted for at få særlige naturoplevelser. Måske begge dele? Derfor bør du pakke et par gode vandresko med i din kuffert.

Hvis turen byder på lange gåture, er du nødt til at være sikker på, at dit fodtøj ikke skaver og gnaver, så du får vabler.

Luftigt tøj

Går turen til sydens varme, skal du huske luftigt og let tøj, som føles behageligt at have på, når graderne stiger.

Pak en tynd kjole, som du kan smide over bikinien til strandturene, og husk lette shorts og tynde t-shirts, hvis du skal på sightseeing eller dagsture.

Toiletartikler

Du skal naturligvis også pakke en toilettaske med nødvendige toiletartikler. Skal du bo på hotel, så spar pladsen i tasken ved at lade shampooen blive hjemme. De fleste hoteller har nemlig shampoo stående, som du kan benytte dig af.

Husk smertestillende medicin, plaster og vabelplaster, så du er garderet, hvis der skulle være mindre uheld undervejs.