Er du træt af sol- og daseferier, og trænger du til en aktiv ferie, er skønne Fuerteventura uden tvivl et besøg værd. Her er der rig mulighed for at prøve kræfter med naturen på gåben og på cykelryg. Men hvad skal du pakke med i kufferten, hvis den ikke skal proppes med bikinier eller hawaiiskjorter? Det får du et overblik over her.

Stor, rummelig rygsæk

Når rejsens formål er aktiviteter og oplevelser, kræver det en god rygsæk, som du kan bære behageligt på ryggen. Sørg for at medbringe en rummelig taske, der både har plads til vandflasker, en ekstra bluse, vabelplaster og det du ellers skal bruge, hvad enten den står på hiking, cykling eller bjergvandring.

Behageligt og godt fodtøj

En aktiv ferie kalder på et fodtøj, der kan tilbagelægge mange kilometer. Skal du vandre i bjerge, kræver det andet fodtøj, end hvis du skal cykle eller løbe. Du skal derfor vælge fodtøj ud fra de aktiviteter, ferien skal bestå af. Har du for eksempel intentioner om at gå meget rundt på øen på forskellige dagsture, er det oplagt med et par sandaler, der støtter foden godt, og som giver fødderne luft i det lune klima.

Let beklædning

Sørg også for at pakke let og svedtransporterende tøj i kufferten, når den står på aktiv ferie. I et varmt klima, hvor du bevæger dig meget, kommer du selvsagt til at svede. Og for at få den bedste oplevelse er det nødvendigt med beklædning, du kan ånde i. Tænk igen over aktiviteternes karakter, når du pakker det lette tøj.

Sygesikring, hvis uheldet er ude

Selvom du også kan komme til skade på en solferie under de daglige badeture i havet, eller falde og slå dig på de glatte fliser på vej i poolen, er du dog ekstra udsat for uheld på en aktiv ferie. Det er derfor vigtigt, at du husker det blå sygesikringskort, som gælder i lande i EU, hvis uheldet skulle være ude, og du har brug for lægehjælp.