Kan du godt lide at dykke, men ved du ikke, hvor du kan finde noget af det bedste dykning på din næste charterferie? Heldigvis findes der flere steder inden for rimelig afstand af Danmark, hvor det er godt at dykke – og er du villig til at rejse lidt længere, får du absolut storslået dykning.

Hvor skal du rejse hen for at dykke?

1. Pico – Europas bedste adventuredykning

Hvis du er bidt af at dykke, og planlægger dine feriedestinationer efter det, så er Pico på Azorerne det perfekte sted. På Pico er marine livet nemlig så vildt, at du kan dykke med flokke af mantarokker, blåhajer, makohajer, kaskelotter, blåhvaler og vilde delfiner. Biodiversiteten er med andre ord så stor på Pico, at du nærmest er garanteret nogle helt vanvittige dyk!

2. Gran Canaria – vragdykning og store stimer

Uanset om du er nybegynder eller en erfaren dykker, er Gran Canaria lige noget for dig. Øen har nemlig både varmt blåt vand og god sigtbarhed. Derudover byder dykningen på Gran Canaria på store stimer af revfisk og barracuda ligesom du kan være heldig at dykke med blæksprutter, pigrokker og havengle.

Lige for at krydre det endnu mere, kan du også dykke i huler og ved vrag!

3. Apo Island på Filippinerne

Hvis du gerne rejser langt for at holde ferie og dykke, er Filippinerne det perfekte sted at rejse hen. Nærmere bestemt skal du til landsbyen Dauin på øen Negros Oriental for at finde det helt perfekte spot til både ferie og dykning.

Cirka tre kvarters sejlads med en dykkerbåd ligger øen Apo, som er kendt for dets rige marine liv, som blandt andet består af havskildpadder, hestemakreller, tun og barracudaer. Desuden kan du også være heldig at støde ind i hammerhajer, revhajer, ørnerokker og djævlerokker. Dog er du nærmest garanteret at se havskildpadder, da det vrimler med dem langs øen.

Derudover kan du opleve dramatiske klippevægge, strømdyk og de smukkeste koraller!